23948sdkhjf

Återvinningstjänst tar in miljoner

Göteborgsbaserade miljöinnovatören Recycla.se meddelar att man nyligen slutfört en investeringsrunda om sex miljoner kronor.

Investeringsrundan leds av Almi Invest tillsammans med GOKAP Invest, GU Ventures samt ett antal privata investerare och syftar till att öka expansionstakten.

Recycla.se är en tjänsteplattform som hjälper Sveriges avfallsproducenter, såväl storföretag och mindre verksamheter som privathushåll, att hitta den mest kostnadseffektiva lösningen på deras avfallshanterings- och återvinningsbehov. Tjänsten är gratis för användarna, intäkterna kommer från de fler än 800 anslutna, miljögodkända, återvinningsföretag som är anslutna till plattformen.

- Jag är naturligtvis väldigt glad över att vi nu säkrat kapital för en betydligt snabbare expansion av vår verksamhet, säger Sebastian Tamm, grundare och VD, i ett pressmeddelande.

- Även om Sverige är ett av världens ledande länder inom miljöeffektiv återvinning och avfallshantering, så är återvinningsbranschen till stora delar svårnavigerad för avfallsproducenterna. Det är helt enkelt svårt att veta att man får rätt lösning, till rätt pris och på ett miljömässigt kvalificerat sätt. Det är här vi kommer in, vi erbjuder en lösning som är bra både för plånbok och miljö.

Sedan starten 2011 har Recycla etablerat relationer med såväl den svenska återvinningsbranschen som näringslivsorganisationer och kommuner. Genom kapitalskottet ökar bolaget nu takten genom rekrytering av personal, ytterligare expansion av anslutna och godkända återvinningsföretag, tätare dialog med fler kommuner samt ökad marknadsföring och teknikutveckling.

- Recycla.se har en spännande plattform som på ett mycket enkelt sätt löser ett reellt problem för i princip alla svenska näringsverksamheter, men även för privathushåll. Bolaget har redan lyckats attrahera över 20 000 kunder och har ett bra momentum med positivt cashflow. Nu gäller det att öka takten, säger Patrik Sjöstrand, Investment Manager vid Almi Invest, och fortsätter:

- Jag är övertygad om att Recycla.se har stora möjligheter att växa snabbt och ytterligare etablera sig på marknaden, samt att även expandera internationellt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109