23948sdkhjf

De är bäst i återvinningsapp

Techbolaget Tiptapp, vars app möjliggör upphämtning av skräp och avfall som ska till återvinningen direkt vid dörren, har presenterat användarstatistik.

Det är de som är bosatta norr om Stockholm som är bäst på att återvinna, enligt data från appen. Allra bäst är Brommaborna, där 42 procent fler än tvåan Täby använde appen för att få hjälp med hämtning av saker till återvinning. Antalet återvinnare ökar däremot som mest i områden som Hägersten, Sollentuna, Huddinge och Sundbyberg.

Brist på tillgång till bil eller släp samt tidsbrist anges av appens användare ofta som anledningar till varför ett besök på återvinningscentralen prioriteras bort.

Hela listan:

1. Bromma
2. Täby
3. Hägersten
4. Lidingö
5. Solna
6. Sollentuna
7. Huddinge
8. Sundbyberg
9. Nacka

– Vi ser ständigt att fler och fler hushåll, i flera områden runt om i Stockholm, väljer att använda den här typen av tekniska lösningar för att underlätta i vardagen. På så sätt hjälps vi inte bara åt att ta ansvar för att ta vara på jordens resurser, utan vi ser också till att färre faktiskt har behov av egen bil. Genom tjänster som Tiptapp kan det som ska till återvinningen till exempel samåka med grannens skräp och avfall, säger Tim Bjelkstam, medgrundare och vd på Tiptapp.

Typiska saker som många väljer att göra sig av med via appen är kartonger, emballage och trädgårdsavfall.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156