23948sdkhjf

Barriärfilm i monomaterial

RPC bpi protec, ett företag inom RPC-koncernen, lanserar en homogen förpackningsfilm med barriär mot syre och vatten, i en utsträckning som tidigare bara ha kunnat erhållas med laminatfilm. Fördelen är uppenbar då den nya förpackningsfilmen till skillnad från laminatfilm är fullt återvinningsbar. RPC bpi protec menar att filmen inte bara kan återvinnas utan även innehålla återvunnen plast.

– Vi har "knäckt koden" när det gäller att utveckla hållbara lösningar utan att äventyra kraven hos varumärkesägare och slutkonsumenter för praktiska, attraktiva och användarvänliga förpackningar som möter dagens modern livsstil, säger RPC bpi Group CEO Frank Doorenbosch.

I sin första kommersiella applikation används filmen för RPC bpi protecs X-EnviroPouch, en ståpåse. Genom att inkludera fukt- och syrebarriär i denna fullt återvinningsbara påse kan förlängd hållbarhet erhållas på en rad produkter som exempelvis cerealier och djurmat. Barriären bidrar på så sätt till att minska matsvinn genom att produkter i mindre utsträckning riskerar att bli för gamla innan de säljs eller konsumeras. Dessutom har förpackningen en återförslutning som ger konsumenten möjlighet bibehålla produktens fräschör så länge som möjligt.

Den första förpackningen med den nya barriärfilmen har testats enligt ASTM-industristandarderna F1249 och D3985. Syregenomsläppligheten (OTR) är under 3cc/m2/dag och genomsläppligheten av vattenånga (WVTR) är signifikant mindre än 1g/m2/dag vid rumstemperatur.

David Lumley, VD för RPC bpi protec, säger;

– Vi har redan sett ett enormt intresse för X-EnviroPouch på grund av att den kan återvinnas. Att ge ett ännu mer hållbart alternativ till detta populära format genom införlivandet av syre- och fuktspärren gör den ännu mer tilltalande.

– Hållbarhet är grundläggande för vår verksamhet eftersom vi fokuserar på initiativ som minskar avfallet i alla former. X-EnviroPouch är ett utmärkt exempel på detta och belyser hur vi genom innovation kan skapa produkter som hjälper till att skydda miljön och stödja kraven i den cirkulära ekonomin, säger David Lumley

RPC bpi protec är en av fyra specialiserade affärsenheter - bpi recycled products, bpi agriculture, bpi indupac och bpi protec inom RPC bpi-gruppen. RPC bpi protec är en av de största globala tillverkarna av polyetenfilmprodukter, och levererar över 270 000 ton per år i många olika tillämpningar.

Förtaget har också en omfattande återvinning och upparbetar över 85 000 ton brittiskt avfall från industriella-, kommersiella-, jordbruks- och hushållskällor på sina återvinningsanläggningar.

Artikeln är en del av vårt tema om Produktnyheter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.203