23948sdkhjf

Volvo Cars vill minska plastföroreningar

Volvo Cars deltog som enda biltillverkare vid förra veckans G7 Ocean Partnership Summit i Halifax.

G7-toppmötet ett av de största miljötoppmötena i världen och Volvo Cars stödjer och främjar uttryckligen G7 Ocean Plastic Charter. Vid mötet presenterades företagets eget hållbarhetsprogram i detalj, inklusive den tidigare visionen om plast: att väsentligt öka användningen av återvunnen plast i sina nya bilar.

G7 Charter förbinder regeringar att ta konkreta och ambitiösa steg mot att adressera de globala problemen kring plastföroreningar i haven, som att främja användandet av återvunnen plast och att minska plastföroreningar i sina länder. Volvo Cars är det första och enda bilföretaget som stödjer detta.

- Vår inställning till hållbarhet stämmer väl överens med G7 Ocean Plastic Charter, att stötta det är en naturlig följd av denna inställning, säger Maria Hemberg, Senior Vice President Group Legal, General Counsel and Chair of Volvo Cars Sustainability Board.

Tidigare i år berättade Volvo Cars att företaget år 2025, avser att minst 25 procents av den plast som används i varje nylanserad Volvobil ska vara gjord av återvunnet material. För att bevisa att det verkligen är ambitionen, har Volvo Cars byggt en specialversion av en XC60 T8 laddhybrid för att visa att mer återvunnet material kan byggas in i bilarna utan att behöva kompromissa på säkerhet eller kvalitet. Tidiga diskussioner kring ambitionerna med relevanta leverantörer kring ambitionerna för plast har också gett positivt gensvar.

Volvo Cars har också fattat beslutet att på alla sina anläggningar och evenemang minska miljöpåverkan av plast. Företaget arbetar nu med att ta bort all användning av engångsplast från sina kontor, matsalar och event över hela världen. Det arbetet ska vara klart i slutet av 2019. Varje år ersätter det pågående programmet över 20 miljoner engångsplastartiklar som koppar, matbehållare och bestick med mer hållbara alternativ, som inkluderar nedbrytbara produkter gjorda av papper, massa och trä.

När det gäller verksamheten, siktar Volvo Cars på att ha en klimatneutral produktion år 2025. I januari i år blev motorfabriken i Skövde den första klimatneutrala anläggningen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095