23948sdkhjf

Samarbete för ökad återvinning i byggindustrin

35% av det globala restavfallet kommer från byggindustrin. Det är ohållbart och nu måste aktörerna agera för en förändring.

Det menar isoleringsföretaget Rockwool och miljöföretaget Ragn-Sells som nu inleder ett samarbete för en mer hållbar byggindustri.
- Vi kommer börja ta tillbaka överbliven stenull från byggprojekt och återvinna det till nya produkter, berättar Jonas Zacharoff, Business Director Rockwool, Sverige.

Rockwool är världens största stenullsproducent och tar nu krafttag mot den stora mängden avfall som går till deponi inom byggbranschen. Det är det svenska bolaget inom koncernen, som i samarbete med Ragn-Sells kommer börja ta tillbaka stenullsisolering från stora svenska byggprojekt. Detta oavsett om det är spill från ny isolering eller äldre stenull från rivningsprojekt.
- Vår stenullsisolering har egenskaper som innebär att den behåller samma kvalitet och prestanda oavsett hur många gånger den återvinns, säger Zacharoff.

De båda företagen har tagit fram en process som innebär att Ragn-Sells samlar in, sorterar och fraktar avfallet. När Rockwool får tillbaka restmaterialet till sina fabriker smälts materialet och tillverkningsprocessen kan börja om.

Insamling av stenullen på byggplatsen för pilotprojektet Lokstallet i Växjö är nu i full igång.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14