23948sdkhjf

Nya affärer på Avfall & Återvinning

Mässan Avfall & Återvinning avslutades nyligen på Elmia i Jönköping.

I år var det drygt 60 utställare som visade allt från sopbilar till avfallskvarnar men även lite mer udda inslag som en folkhögskoleutbildning inom återvinning. Det totala antalet besökare under de tre mässdagarna var knappt 6400 personer, men då var det gemensam entré till den parallella VA-mässan.

En som var mycket nöjd med mässan var projektledare Johanna Rahm.

— Det har varit en positiv stämning både hos utställare och besökare. Affären är i fokus på en mässa men vi vill också att det ska vara en mötesplats både för utställare och besökare. Vi vet också att kringaktiviteter som till exempel scenprogram är väldigt viktiga.

Just scenprogrammet var något de enligt Johanna arbetat extra med att utveckla och där deltog till exempel Recycling med intervjuer under rubriken Heta stolen.

Redan några dagar efter mässans slut börjar Johanna och hennes team planeringen inför nästa som hålls den 22-24 september 2020. Hon har redan en del tankar om kommande förbättringar, bland annat nämner hon seminarieprogram som kan bli aktuellt till nästa gång.

— Avfall är vår äldsta mässa, den har gått sedan 1973. Då pratade man bara avfallshantering men idag är det så mycket mer. Då vill vi att den ska följa med tiden och att vi tillsammans med branschen kan utveckla en bra mässa.

Artikeln är en del av vårt tema om Elmia Avfall & Återvinning 2018.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109