23948sdkhjf

Lyckat hållbarhetsinitiativ till Göteborg

Våren 2017 startade Kicks tillsammans med Stockholm Vatten och Avfall ett hållbarhetsinitiativ som innebär att förbrukade skönhetsprodukter kan lämnas in i ett urval av Kicks butiker i Stockholm.

Under en ettårsperiod har över två ton kosmetiskt avfall samlats in. Denna satsning har väckt stort intresse bland såväl kunder som landets kommuner, där fler har anslutit sig till projektet. Nu inleds ytterligare ett kommunsamarbete med Göteborgs stad, Kretslopp och vatten, som gör det möjlighet att lämna in kosmetiskt avfall i Kicks butiker i Göteborg.

Kunskapen om att resterna av vissa typer av skönhetsprodukter klassas som farligt avfall är låg. Det handlar till exempel om nagellack, hårborttagningsmedel, hår- och brynfärg, parfymer och sprayburkar. Dessa produkter ska varken hällas ut i toaletten eller slängas bland vanliga sopor.

- Vi vill fortsätta att öka kunskapen om att vissa förbrukade skönhetsprodukter klassas som farligt avfall, och därför inte ska kastas med vanliga sopor, och vi vill förenkla vardagen genom att erbjuda möjligheten att lämna in detta kosmetiska avfall i våra butiker då alla inte enkelt kan ta sig till en miljöstation eller återvinningscentral. Vi är jätteglada över att vi tillsammans med vår nya samarbetspartner, Kretslopp och vatten, kan göra det enklare för göteborgarna att hantera använda skönhetsprodukter på ett miljöriktigt sätt”, säger Åsa Fredriksson Jedeskog, hållbarhetsspecialist och ansvarig för projektet på Kicks.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11