23948sdkhjf

De investerar för att främja återvinning av textilfibrer

- Vi har länge haft våra ögon på re:newcell och deras arbete med att skapa nya textilfibrer av gamla textilier, säger Textilias vd Fredrik Lagerkvist apropå att man nu investerar i verksamheten.

- Vårt beslut att investera i re:newcell är ytterligare ett sätt för oss att ta ansvar i denna viktiga fråga. Som en av Sveriges största inköpare av textilier för vård och omsorg måste vi helt enkelt vara med och främja utvecklingen av återvinning av textilfibrer, fortsätter Fredrik Lagerkvist.

Genom att Textilia tillsammans med en rad andra stora partners investerar i re:newcell möjliggörs utökning av befintlig verksamhet samt prospektering av nästa fabrik.

- Vi är mycket glada att Textilia valt att gå in som delägare i re:newcell. Förutom att vi nu kan snabba på vår kapacitetsuppbyggnad kan vi också dra nytta av en branschledares erfarenheter och kunskap. Cirkulär ekonomi handlar om att länka samman slutanvändare och råvaruleverantör. Det är precis en sådan länk som Textilias investering skapar, säger Mattias Jonsson, vd på re:newcell.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125