23948sdkhjf

Vill ha vite för defekt sopbil

Rekos styrelse har beslutat att ge MittSverige Vatten & Avfalls VD Anneli Wikner i uppdrag att ta ut vite av Ragn-Sells Kommunpartner.

Vite tas ut i enlighet med avtal efter att det uppdagats att Ragn-Sells sedan årsskiftet använt en felande sopbil och därmed blandat matavfall och hushållssopor.

-Vi måste följa avtalet. Ragn-Sells har medvetet brutit mot det över tid, inte bara vid enstaka tillfällen, säger Arianne Sundman, styrelseordförande i Reko Sundsvall, i ett pressmeddelande.

Ragn-Sells har fått information om styrelsens beslut. MittSverige Vatten & Avfall kommer i fortsättningen att begära in skriftliga underlag med jämnare och tätare intervaller än tidigare för de delar i avtalet som regleras av så kallade skall-krav. Avtalet med Ragn-Sells gäller till 2020 med två plus ett optionsår.

-Ragn-Sells har gett tillfredsställande besked om rutiner för att förhindra att något liknande ska hända igen och vi vill kunna fortsätta arbeta tillsammans, avlsutar Rekos ordförande Arianne Sundman.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125