23948sdkhjf

Hur hållbar är din livsstil?

Om du inte fick slänga dina sopor, utan var tvungen att ha allt i din bostad, hur hade du levt då?

Hur hade du hanterat din mat och vilka slags livsmedel hade du köpt? Hade du fortsatt konsumera mat och prylar som du gör idag?

– Det här var intressanta tankar som dök upp i vårt sociala flöde för en tid sedan, säger Pernilla Ringström, kommunikationschef på NSR AB. Avsändaren var entreprenören Filip Ljungberg, som gärna ville testa idén i sitt eget hem.

Idag 22 november klockan 19.00 släpps den första vloggen av sex, där Filip och hans sambo Natalie Dahlström samlar allt avfall som de genererar hemma under tjugo dagar i sin bostad, istället för i avfallskärl.

– Syftet är att göra oss själva och alla andra medvetna om den mängd avfall vi genererar genom vår västerländska livsstil. Förhoppningsvis leder insikterna till att vi hittar ett förhållningssätt som både funkar för oss och är hållbart för miljön, säger Filip Ljungberg.

En ny vlogg släpps sedan på Youtube varje torsdag klockan 19.00 fram till den 27 december. Samarbetet är ett av flera projekt som NSR AB deltar i för att få till en beteendeförändring kring källsortering och brukandet av jordens resurser. Kampanjer som syns parallellt är ”Gör det inte svårare än vad det är”, ”Resterkocken” samt restaurangprojektet ”Ätervinning – kök som räddar käk”.

Om Filip Ljungberg:

Filip Ljungberg beskriver sig själv som äventyrare, föreläsare och entreprenör. Han är också en hängiven fotograf och filmare samt en av grundarna och initiativtagarna till parkourparken Air Wipp Academy och den internationella parkourtävlingen Air Wipp Challenge som arrangeras årligen i Helsingborg. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063