23948sdkhjf

VD-byte hos Avfall Sverige

Vid halvårsskiftet 2019 får Avfall Sverige ny VD.

Weine Wiqvist, Avfall Sveriges VD sedan 25 år tillbaka, går då i pension, och hans efterträdare Tony Clark tillträder tjänsten. Tony kommer närmast från en tjänst som ämnesråd på Miljö- och energidepartementet och har gedigen erfarenhet inom miljöbranschen.

- Vi är mycket glada över att få välkomna Tony Clark till Avfall Sverige för att driva arbetet med svensk avfallshantering vidare. Tony är en erfaren ledare med gedigna kunskaper inom miljöområdet och med god förståelse för politiken och medlemmarnas agendor. Detta är en utmärkt bakgrund för Avfall Sveriges nye VD, säger Claes Thunblad, Avfall Sveriges ordförande. 

Tony Clark kommer från en tjänst som ämnesråd på miljö- och energidepartementet och har mångårig erfarenhet inom miljöområdet, bland annat som ansvarig för utvecklingen av svensk och europeisk producentansvarslagstiftning och för system för hantering av elektriskt och elektroniskt avfall. Han har också arbetat som ambassadråd och chef för Sveriges miljöteknik- och CSR-center i Peking. Tony är jurist från Lunds universitet.

- Jag ser fram emot att fortsätta driva utvecklingen av svensk avfallshantering vidare, tillsammans med medarbetarna på Avfall Sveriges kansli och alla medlemmar, och också med andra aktörer, säger Tony Clark. Jag är medveten om att vi står inför åtskilliga samhällsutmaningar, både i Sverige och andra länder, där många innovativa lösningar står att finna hos Avfall Sveriges medlemmar.

Avgående VD Weine Wiqvist har lett arbetet inom Avfall Sverige och bidragit till utvecklingen av svensk avfallshantering under många år, menar ordförande Claes Thunblad.

- Avfall Sverige har en stark position och är en drivande aktör inom miljöområdet. Jag är glad att ha haft förmånen att leda Avfall Sverige och dess kompetenta personal på en lång och utvecklande resa. Jag växlar nu ner, men ser fram emot att fortsatt arbeta med vissa frågor åt Avfall Sverige och andra intressenter. Till slut önskar jag min efterträdare varmt lycka till, säger Weine Wiqvist, VD.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093