23948sdkhjf

Hållbart avtal kring evenemangsåtervinning

Inför 2019 har Marathongruppen och Sortera inlett ett samarbete inom avfallshantering med fokus på hållbarhet. Sortera blir återvinningspartner för alla stockholmsbaserade evenemang inom Marathongruppen.

Redan under 2018 testades samarbetet mellan Sortera och Marathongruppen. Sortera fanns på plats på alla evenemang i Stockholmsområdet med ett mycket gott resultat, bland annat från Stockholm Marathon.

– För oss är det väldigt positivt att vi inför 2019 har en seriös partner som sorterar allt skräp centralt och effektivt. Deltagaren kan slänga allt i ett och samma kärl istället för att sortera på plats och ändå känna sig trygg med att det blir bra för miljön. Dessutom håller Sortera med fräscha, fina kärl och containrar vilket känns bra ute på evenemangen, säger Fredrik Sjöberg, evenemangschef på Marathongruppen.

Marathongruppen är Sveriges största lopparrangör och har förutom Stockholm Marathon ytterligare 15 stora evenemang med 17 evenemangsdagar i Stockholm.

– Det är en ganska krävande logistik att jobba med avfallshantering på dessa evenemang. Det handlar om att hålla rent både i start- och målområde, och längs banan. På ett evenemang som Stockholm Marathon ska vi täcka in en sträcka på 42195 meter med över 20 platser där våra gröna sopkärl finns för att samla in de komposterbara muggarna och annat skräp säger Erkan Hugo Sen, operativ chef på Sortera.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.11