23948sdkhjf

Här är nya anläggningen

Neste bygger nytt för 14 miljarder kronor.

Neste har fattat det slutliga investeringsbeslutet att öka företagets produktionskapacitet för förnybara produkter i Singapore. Till grund för beslutet ligger en växande internationell efterfrågan på förnybart inom transport och städer, flygnäring, polymerer och kemikalier.

Investeringen värderas till ca 1,4 miljarder euro (14 miljarder SEK) och kommer att utöka Nestes totala produktionskapacitet av förnybara produkter i Singapore upp till 1,3 miljoner ton per år. Målsättningen är att starta den nya produktionsanläggningen under 2022 års första halvår.
– Nestes affär bygger på att bistå transportsektorn och städer, flygnäring, kunder inom polymerer och kemiindustrin att förbättra hållbarheten i deras respektive verksamheter. Den här investeringen är ett viktigt steg i vår lönsamma tillväxtstrategi på ett globalt plan, säger Peter Vanacker, president och VD på Neste.

Som en följd kommer Neste att ha fler val av lösningar i produktionssystemet. Förutom förnybar diesel finns det möjlighet vid alla Nestes raffinaderier att även producera förnybart flygbränsle och råvaror för olika plaster och kemikalier. Investeringen i Singapore kommer även att innebära förbättrad logistisk kapacitet och förbehandling av råvaror i syfte att öka användningen av lågkvalitativt avfall och restprodukter, även i andra existerande raffinaderier.

För närvarande har Neste en kapacitet för förnybara produkter på 2,7 miljoner ton årligen, varav över en miljon produceras i Singapore, lika mycket i Rotterdam, Nederländerna och resterande volym i Porvoo, Finland. Genom att få bort flaskhalsar kommer befintlig kapacitet att kunna öka till 3 miljoner ton årligen år 2020.

Artikeln är en del av vårt tema om Omvärlden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094