23948sdkhjf

Växer med ökad matavfallsinsamling

Linköpingsbaserade San Sac AB har vunnit en stor upphandling gällande leveranser av matavfallspåsar av papper till VA SYD i Malmö.

Avtalet startar 1 april 2019 och avser matavfallspåsar till hushållen samt säckar till restauranger och storkök. Det nya avtalet sträcker sig över fyra år och omfattar leveranser av ca 70 miljoner påsar och säckar. I pengar handlar det om ca 30 miljoner kronor under avtalsperioden.

- Vi är så klart både stolta och nöjda över att ha vunnit detta avtal. Vi har arbetat tillsammans med VA SYD som leverantör av utrustning för insamling av matavfall i Malmö ända sedan år 2001 och ser fram emot ett fortsatt samarbete,  säger Stefan Danesand, vd på San Sac, i ett pressmeddelande.

-Vi tecknade i januari också ett nytt avtal med Tekniska Verken i Kiruna gällande leveranser av bioplastpåsar för matavfallspåsar. Förra året tecknade vi också ett nytt avtal med Tekniska Verken i Linköping gällande leveranser av matavfallspåsar tillverkade av återvunnen polyeten. Detta visar på vårt erbjudande där vi kan hjälpa kommunerna oavsett om kommunen vill arbeta med emballage av papper, bioplast eller av återvunnen polyeten.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078