23948sdkhjf

Städning, nu vid en älv nära dig…

Miljöprojektet Älvstädningen växer. Fyra älvar blir i år fem.

Hittills har lokala idrottsungdomar städat längs Ljusnan, Dalälven, Klarälven och Gullspångsälven, men när Städa Sverige och Fortum för sjunde året drar igång Älvstädningen i höst kommer också Indalsälven att omfattas. Det bäddar för både nytt deltagarrekord och skräprekord.

Femton föreningar får möjligheten att tjäna extra pengar till sin klubbkassa samtidigt som de gör en viktig insats mot nedskräpningen längs Indalsälvens närmiljö. Några av de platser där det kommer att städas är Åre, Östersund och Timrå, men även andra orter kommer att få rent utmed älven.
- Sverige har en fantastisk natur som vi alla får dela, tyvärr tänker inte alla på vikten av att vi tar hand om den tillsammans. Det gör det här projektet så viktigt, säger Mats Wesslén, VD för Städa Sverige.

Att projektet nu expanderar tycker han är mycket positivt.
- Vi kommer nu kunna göra en insats längs en älv där det inte har städats förut. Det är bra för naturen och mycket bra för alla lokala idrottsungdomar som på det här sättet kan få hjälp att förverkliga sina drömmar.

Från miljösynpunkt är Älvstädningen ett framgångsrikt projekt. Genom åren har totalt 177 ton skräp plockats upp av nära 10 600 ungdomar. När nu ännu en älv inkluderas i Älvstädningen kommer ännu mer miljönytta att göras.
- Vårt fantastiska samarbete med Städa Sverige för att städa bort skräp längs de älvar där vi är en lokal aktör fortsätter. För oss är det ett värdefullt projekt där vi stöttar lokala idrottsföreningar och vi ser Indalsälven som en möjlighet att göra ännu mer skillnad, säger Johan Englund, kommunikationschef för Fortums vattenkraft.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11