23948sdkhjf

Han tilldelas Miljöpriset 2019

Miljödebattören och nationella samordnaren Svante Axelsson får Sveriges Ingenjörers miljöpris på 75 000 kronor.

Han får priset för sin förmåga att väcka entusiasm och engagemang för miljöfrågorna, inte minst i sin roll som nationell samordnare för Fossilfritt Sverige.

– Svante Axelsson har under lång tid varit en tongivande miljödebattör som med stort patos fört fram konkreta förslag till lösningar på globala miljöproblem, säger Ulrika Lindstrand, förbundsordförande Sveriges Ingenjörer

– Med sitt smittande engagemang erbjuder han en berättelse som sporrar till handlingskraft hos dem som kan förändra, fortsätter hon.

Svante Axelsson har en bakgrund som agronom och var under 16 år generalsekreterare för Naturskyddsföreningen. Svante Axelsson är i dag nationell samordnare på Fossilfritt Sverige, ett regeringsinitiativ som startades inför klimatmötet i Paris 2015 med målet att Sverige ska bli ett av världens första fossilfria välfärdsländer.

På Fossilfritt Sverige är han företags och andra aktörers länk till regeringen för att röja undan hinder och ge förutsättningar för snabbare minskningar av utsläppen. Han ska även sprida berättelsen om och visionen av det fossilfria samhället och därigenom lyfta fram möjligheterna i omställningen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.315