23948sdkhjf

Coca-Cola nu på returpall

Coca-Cola European Partners ansluter sig till Svenska Retursystem och går över från träpall till plastpallen Helpall grå för alla kunder i Sverige. Från februari börjar företaget distribuera sina dryckesprodukter på den klimatsmarta returpallen.

– Hållbarhet har varit något som genomsyrar hela vår verksamhet sedan många år och vi arbetar kontinuerligt med förbättringar inom ett flertal områden. Därför känns det helt rätt att vi nu går över från träpall till denna mer klimatsmarta returpall, säger Anders Johansson på Coca-Cola European Partners Sverige.

I februari ställer Coca-Cola European Partners om produktionen till Helpall grå på den första av sex produktionslinjer på anläggningen i Jordbro. Under året går de successivt över på resterande linjer och till hösten ska samtliga produkter som produceras i Jordbro levereras på returpallen. I Jordbro producerar företaget cirka 1,5miljoner liter dryck varje dag och den nya pallen kommer att levereras till över 200 kunder runt om i Sverige.

– Med Helpall grå får Coca-Cola en pall av hög kvalitet som inte bara minskar branschens CO2-utsläpp, den ger även en mer hälsosam arbetsmiljö för både deras medarbetare och kunder, säger Cecilia Ratnér, Key Account Manager på Svenska Retursystem.

För att få en ökad kontroll på alla sina lastbärare har Coca-Cola även fattat beslut om att börja använda den digitala tjänsten SMART Pooling. Genom att följa sina lastbärare i en branschgemensam plattform får företaget bättre kontroll på sina saldon, effektivare administration och digitaliserade rutiner.

Om Helpall grå

Helpall grå är standardiserad och anpassad för automatisk hantering. Den tål hög påfrestning, är friktionssäker och fungerar bra i frysmiljö. Den väger 10 kg mindre än en motsvarande träpall. Pallens beräknade livslängd är 15 år. Den avger inte damm eller träflisor vilket ger en mer hälsosam arbetsmiljö för alla som hanterar den genom hela flödet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094