23948sdkhjf

FTI överklagar domstolsbeslut

Den 21 januari meddelade Patent- och marknadsdomstolen att Konkurrensverkets beslut angående uppsägning av ett avtal om tillgång till FTI:s insamlingssystem står fast. FTI har alltså enligt domstolen inte haft rätt att säga upp avtalet om TMR:s tillgång till FTI:s insamlingssystem. Efter noga övervägande har FTI beslutat att överklaga beslutet, skriver man på sin hemsida.

– Vi delar inte domstolens bedömning och vi anser att det finns flera viktiga frågor som måste tydliggöras. Därför vill vi ta detta vidare. Vi har ett stort samhällsansvar och det får inte finnas några frågetecken kring hur vårt insamlingssystem ska utformas, säger Ylva Nykvist, chefsjurist på FTI.
 
FTI har byggt upp insamlingssystemet som delvis består av ca 5000 återvinningsstationer i hela Sverige. Det är även FTI som ansvarar för att återvinningsstationerna töms, städas och underhålls.
 
– Om andra företag också ges tillgång till vårt system, måste det tydliggöras hur vi ska kunna säkerställa kvaliteten i återvinningen för alla de förpackningar som lämnas in och inte bara de som FTI låter återvinna, säger Eva Ellenfors, vd på FTI.
 
Det som händer nu är att FTI genom sitt ombud, Advokatfirman Delphi, har lämnat in ett överklagande av beslutet med begäran om att frågan prövas av Patent- och Marknadsöverdomstolen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11