23948sdkhjf

Findus mot 100 procent återvinningsbara plastförpackningar

Findus har anslutit sig till Plastinitiativet vars mål är att alla plastförpackningar ska vara helt återvinningsbara till 2022.

Arbetet för återvinningsbara plastförpackningar är en del av Findus långsiktiga hållbarhetsstrategi för en hållbar framtid för miljö och människa, lokalt och globalt.

– Valet att gå med i Plastinitiativet var en självklarhet för oss. Samtidigt som förpackningar har en viktig roll i att skydda och förlänga hållbarhet hos mat och råvaror, påverkar de också miljön. Problematiken med plastförpackningar måste och kan tacklas mer effektivt och i större omfattning tillsammans med andra ledande aktörer i livsmedelsbranschen, säger Maria Svantemark, Nordic Sustainability Manager på Findus i ett pressmeddelande.

Findus arbetar redan idag med att öka andelen återvinningsbara förpackningar. Idag är 70 procent av moderkoncernen Nomad Foods samtliga förpackningar återvinningsbara. År 2022 ska den siffran vara 100 procent. Bland annat kommer Findus byta material i de förpackningar som används till företagets sortiment från bageriet i Loftahammar. Utöver det fokuserar Findus på att tillsammans med leverantörer titta på utvecklingen av nya material.

– Genom att säkerställa återvinningsbart material i våra förpackningar kan vi bidra till cirkulära flöden. Men vi vet att det krävs en bredare ansats än så. Vi tittar därför närmare på vad nästa steg i arbetet för att minska miljöpåverkan från våra förpackningar kan vara, utan att vi kompromissar med vare sig kvalitet eller livsmedelssäkerhet, säger Maria Svantemark.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062