23948sdkhjf

De blir ny entreprenör för insamling av hushållsavfall

Nacka vatten och avfall har genomfört en upphandling för insamling av hushållsavfall enligt lagen om offentlig upphandling, LOU.

Upphandlingen är nu klar och avtal har tecknats med Urbaser AB som  kommer att hämta hushållsavfallet i Nacka från och med april 2020.

I Nacka kommun är det Nacka vatten och avfall som ansvarar för hämtningen av hushållsavfall. Hämtningen utförs av en entreprenör på uppdrag av Nacka vatten och avfall.

Avtalet med den befintliga entreprenören Liselotte Lööf AB löper ut siste mars 2020 och därför har Nacka vatten och avfall genomfört en upphandling. 

- Vi är mycket glada att ha skrivit på avtalet med vår kommande samarbetspartner Urbaser AB. Det är ett samarbete som kommer att möjliggöra en fortsatt modern och hållbar avfallshantering för Nackaborna, säger Mats Rostö, vd för Nacka vatten och avfall. 
- Urbaser AB har dessutom tidigare haft förtroendet att hämta hushållsavfallet i Nacka, vilket gör att de redan har stor lokalkännedom och kunskap om Nacka, menar Jan Setréus, avfallschef på Nacka vatten och avfall. 

Avtalet med Urbaser AB kommer att löpa i fem år, från och med 1 april 2020 till och med siste mars 2025. Därefter finns möjlighet till tre års förlängning.

- Insamling av hushållsavfall är en av samhällets viktigaste uppgifter och medborgarna ska kunna lita på att vi utför uppdraget i tid och med hög kvalitet, säger Peter Ekholm vd på Urbaser AB. 

Redan nu påbörjas arbetet med att förbereda inför bytet av entreprenör i april 2020. Urbaser entreprenören kommer bland annat köpa in nya sopbilar och planera sina kommande körrutter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094