23948sdkhjf

Utökar second hand-samarbete

Sandström har sedan i höstas klädinsamlingsboxar från Erikshjälpen Second Hand i butikerna i Vimmerby och Motala och nu utökas samarbetet till att omfatta samtliga butiker och därmed även butikerna i Norrköping, Västervik, Kisa, Linköping, Vetlanda och Tranås.

– Det här är något vi vill göra för miljön och för att underlätta för våra kunder att lämna ifrån sig bra kläder som de inte längre använder, säger Mikael Sandström, vd på Sandströms.

De plagg som lämnas i butikernas insamlingsboxar säljs sedan i de 60-tal butiker som Erikshjälpen Second Hand har i Sverige som drivs av barnrättsorganisationen Erikshjälpen och på många orter i samarbete med lokala föreningar och församlingar. Överskottet blir till bistånd och sociala insatser för barn och familjer som lever i utsatthet  både i Sverige och utomlands.

– Vi är glada och stolta över samarbetet och förtroendet från Sandströms. Vi vill på förhand också säga tack till alla Sandströms kunder som vill bidra till klädinsamlingen. Att kläder får längre liv är en stor miljövinst och genom Erikshjälpen bidrar kläderna även till att barn runt om i världen får det de har rätt till och behöver, som hälsovård, utbildning och trygghet, säger Cathrine Kylesten, regionchef på Erikshjälpen Second Hand.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079