23948sdkhjf

Fastighetsbolag satsar på återbruk av vitvaror

Stena Fastigheter samverkar med Stena Recycling kring återbruk av vitvaror.

Via appen ReAppli säljs begagnade vitvaror till återförsäljare som i sin tur säljer vidare till konsumenter. Produkten har fått ett nytt hem och kan användas i flera år till.

När Stena Fastigheter renoverar en lägenhet och de befintliga vitvarorna inte ska återanvändas, kan de få ett nytt hem, hos någon annan. I appen ReAppli läggs vitvaran upp, med information och bilder, ett datum då det ska hämtas. Därefter auktioneras produkten ut. Den återförsäljare som ger det högsta budet får vitvaran, och kan i sin tur sälja det vidare till någon som söker en begagnad vitvara.

Appen ReAppli har tagits fram av Stena Recycling AB och första testen av appen genomfördes i Stena Fastigheters kvarter i Krokslätt, Göteborg, i samband med en renovering.Tolv vitvaror togs om hand och auktionerades ut. Nu används appen i hela Stena Fastigheters bestånd i Göteborg och kommer även att rullas ut i Malmö inom kort. 

- Utöver ökat återbruk är spårbarhet för transaktionerna, och besparad tid för förvaltare och entreprenörer genom att använda Reappli viktigt för våra kunder, säger Cicero Badat på Stena Recycling.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.36