23948sdkhjf

Museiöl bryggs på överblivet bröd

Fotografiska i Stockholm har inlett ett samarbete med närliggande Nya Carnegiebryggeriet för bryggning av en helt ny öl med namnet Echo. Ölet bryggs bland annat av överblivet surdegsbröd från Fotografiskas egna restaurang.

Ölet, en belgisk blond, bryggs då brödresterna blandas ihop med de ekologiska råvarorna humle och malt.

– Vår matfilosofi handlar om hållbar njutning så vi är väldigt glada över att nu kunna presentera en öl som bryggs med vårt hembakade överblivna bröd. Vi strävar alltid efter zero waste och ser spill som en ny råvara, dessutom använder vi hela råvaran och uppnår med det unika smaksensationer. Vilket är precis vad detta öl bjuder på, då brödresterna fungerar som en smakförstärkare, säger Paul Svensson, matkreatör som gjort sig känd för sina många olika hållbarhetsinitiativ. Bland annat fick han tillsammans med Ann Lundberg ta emot Juryns hedersomnämnande vid Återvinninsgalan tidigare i år för TV-programmet Maträddarna.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094