23948sdkhjf

ChemRec Europe publicerar ståndpunkter

Nybildade Chemical Recycling Europe har publicerat en samling ståndpunkter där man listar de mest angelägna ämnena som påverkar kemisk återvinning av polymerer idag.

Man konstaterar att den tekniska utvecklingen av metoder för att kemiskt återvinna plast- och polymerfraktioner som annars är svåra att ta om hand, går väsentligt snabbare än utvecklingen av de bestämmelser och regleringar som påverkar området. Brister när det gäller strukturerade och harmoniserade sätt att samla in och återvinna plastavfall är begränsande för företag som annars skulle kunna framställa nya, värdeförädlade produkter av dessa avfallsströmmar.

Organisationen välkomnar därför alla möjligheter att arbeta tillsammans med hela plastvärdekedjan, EU samt nationella politiska organ för att utveckla nya EU- och andra regler och åtgärder som kan stödja en cirkulär plastekonomi genom att finnas lösningar inom sådana områden som:

  • Ett erkännande av kemisk återvinning genom att skapa ett ramverk för att fullt utnyttja potentialen med metoder för kemisk återvinning.
  • Att jämna spelplanen så att kemisk återvinning jämställs med materialåtervinning i avfallshierarkin.
  • Att minska deponi och förbränning av plastavfall, då kemisk återvinning är ett miljömässigt bättre alternativ enligt livscykelanalyser.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.178