23948sdkhjf

Resväska med fokus på retur….

Med anledning av Earth Day den 22 april lanserade Samsonite en kollektion resväskor som tillverkats av återvunnen plast.

Kollektionen har tagits fram i samarbete med återvinningsföretaget Suez och plastråvarutillverkaren LyondellBasell.

Samsonite arbetar kontinuerligt med att finna nya material och teknik för att kunna erbjuda sina kunder avancerade produkter med hög komfort, prestanda och hållbarhet. För att bevara naturresurserna och minska plastavfallets miljöpåverkan, har väsktillverkan utvecklat en så kallad ”Green Grey”-upplaga av S’Cure ECO. Det handlar om ny väskkollektion tillverkad av sekundära råvaror. Detta är enligt uppgift världens första resväska som tillverkats av återvunnen plast.

Skalen består av återvunnet förpackningsmaterial och insidan av återvunna PET-flaskor. Produkten är inte bara hållbar ur ett miljöperspektiv, utan även lätt och tålig. Den förädlade sekundära råvaran tillhandahålls av Quality Circular Polymers (QCP), en anläggning för plaståtervinning i Nederländerna som drivs av LyondellBasell och Suez.

Kollektionen består av en begränsad upplaga på 300 resväskor och kommer att säljas på den europeiska marknaden (Frankrike, Belgien, Nederländerna, Tyskland och Norden).

Artikeln är en del av vårt tema om Produktnyheter.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08