23948sdkhjf

Svenska Retursystem i nytt samarbete

Sätter upp pilotprojekt i Västerås.

Svenska retursystem och Einride har kommit överens om ett samarbete för att se hur digitalisering och automatisering av varuflöden kan skapa effektivitet och hållbarhet. Bland annat kommer man att prova Einrides självkörande lastbilar vid Retursystems anläggning i Västerås. 

–Vår målsättning är att ha helt fossilfria transporter senast 2025, men vägen dit är snårig och vi måste hitta flera olika lösningar för att nå målet. Genom samarbetet med Einride vill vi inte bara minska våra egna utsläpp, utan även driva förändringen mot ett mer hållbart transportsystem, säger Anna Elgh, vd på Svenska retursystem, i ett pressmeddelande. 

Einrides T-pod är elektrisk och självkörande och ska kunna minska koldioxidutsläppen med 90 procent. Företaget har i samarbete med DB Schenker gjort en installation som ska köra på allmän väg mellan två terminaler i Jönköping. 

–Klimatet är vår generations största utmaning. Lastbilstransporter står för cirka sju procent av de globala koldioxidutsläppen och vi måste hitta nya lösningar. Einride visar att det går att skapa ett hållbart, säkert och effektivt transportsystem bara vi är villiga att förändras, säger Einrides vd Robert Falck. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094