23948sdkhjf

Techmiljardär hjälper återvinnare växla upp

2011 grundade Dino Eklöf företaget Office Recycling och gjorde fossilfri kontorsåtervinning och källsortering till sin affärsidé.

Nu växlar man upp då techmiljardären Håkan Roos går in med ett ägande i bolaget på 25 % och investerar nio miljoner kronor.  

2011 upptäckte Dino Eklöf ett alarmerande koldioxidsvinn vid transporter av återvinningsmaterial. Samtidigt såg han ett behov av att modernisera och ”hotta upp” återvinning som koncept. Ur frustrationen växte bolaget Office Recycling, landets första återvinningsföretag med helt fossilfri fordonsflotta och ett nytt trendigt designgrepp kring återvinningskärl.  

- Office Recycling har alltid haft en snabb tillväxt och med Håkan Roos i vårt dreamteam kan vi nu accelerera snabbare och ta ytterligare mark som framtidens greentechbolag. Nu har vi musklerna att hjälpa fler företag att ställa om från de fossilberoende transporter som många fortfarande använder för att frakta sitt återvinningsmaterial, säger Dino Eklöf i ett pressmeddelande. 

-  Office Recycling har lyckats kombinera en lönsam verksamhet med ett genuint fokus på miljö, något som genomsyrar hela företaget och dess kultur. Återvinning är en bransch som kommer att fortsätta att växa och Office Recycling har alla förutsättningar att fortsätta sin imponerande tillväxtresa, säger Håkan Roos på RoosGruppen.  

 Idag har Office Recycling 36 anställda och omsätter 40 miljoner kronor. Dino Eklöf är även styrelseledamot i Återvinningsindustrierna där han även lyfter sitt engagemang för ett fossilfritt Sverige. 

En av bolagets senaste satsningar är att testa AI för att automatisera återvinning, i form av det separata bolaget Smart Bins och som resulterat i lösningen Bin-e som genom machine learning identifierar, sorterar och komprimerar avfall automatiskt. Lösningen gör det även möjligt för användare att hålla koll på avfallsnivån i realtid och få tömning “just in time”, något som undviker onödiga tömningar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096