23948sdkhjf

Ängelholm satsar på återvinning

Ett system för återvinning av pappershanddukar ska införas i Ängelholm, för att minska miljöpåverkan. Till en början utvärderas systemet på tre skolor.

– Det är mycket papper vi pratar om. Bara från Rönnegymnasiet och Toftaskolan kommer vi skicka 5 000 kilo pappershanddukar till återvinning istället för att allt ska bli avfall, kommenterar lokalvårdschef Pia Radil.

Det kommer att finnas separata papperskorgar för pappershanddukar på toaletterna. När papperskorgarna töms av städpersonalen samlas handdukarna in och mellanlagras innan de transporteras vidare till Essitys bruk Lilla Edet Göteborg, där de blir nya mjukpappersprodukter.

Planen är att återvinningssystemet ska införas på alla kommunens toaletter.

– Förutom att vi minskar kommunens koldioxidavtryck är detta också ett sätt att öka den allmänna medvetenheten om att vi alla behöver minska vår klimatpåverkan, säger miljöstratag Robin Pehrsson.

Ängelholm är första kommun i landet med att införa systemet Tork PaperCircle

– Vi vill välkomna Ängelholms kommun till den cirkulära familjen och är glada att de tidigt anslutit till vårt arbete för mindre avfall och minskade utsläpp. Tork PaperCircle har mottagits väl i Sverige och vi ser ett stort intresse bland både företag och kommuner, säger Åsa Degerman, Global Brand Innovation Manager på Essity.

Genom att återvinna pappershanddukar till nya produkter sänks koldioxidavtrycket med minst 40 procent jämfört med befintliga lösningar för avfallshantering enligt en livscykelanalys (Life Cycle Analysis, LCA) som utförts av Essity Tork och verfierats av IVL Svenska Miljöinstitutet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094