23948sdkhjf

Färdiga fyndlådor mot svinn

City Grosskedjan tar ett nytt initiativ för att minska matsvinnet. I samtliga butiker erbjuds färdigpackade fyndlådor med frukt och grönsaker som annars skulle gått till spillo på grund av skönhetsfel.

Enligt City Gross blir de först med att erbjuda den här typen av färdigpackade lådor i samtliga butiker. Varje morgon samlar medarbetarna ihop grönsaker och frukter som är fullt ätbara, exempelvis äpplen som blivit kantstötta eller något mjukare tomater. Lådorna säljs sedan för 10 kronor kilot.

– Det här är ett bra sätt att ta tillvara på det som fortfarande går att äta och ge det en ny chans. Många kunder uppskattar att kunna bidra till ett minskat matsvinn, samtidigt som de får livsmedel till ett schysst pris. Dessutom har vi tips och recept ute vid lådorna som gör att fler ser möjligheterna med råvarorna, säger Magnus Ohlqvist, affärsområdeschef för frukt och grönt på Bergendahls Food, i ett pressmeddelande.

Fyndlådan började som en idé hos medarbetaren Emma Kullbratt vid City Gross i Ytterby. Butiken har lyckats minskat sitt svinn av frukt och grönt med 1,5 ton på 1,5 månad.

Hela City Gross minskade förra året sitt totala matsvinn med 16 procent.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079