23948sdkhjf

Längre liv för flyttkartonger

VafabMiljö och Rebox har påbörjat ett samarbete i sann ”cirkulär ekonomi”-anda; flyttkartonger får ett längre liv när Rebox får möjlighet att samla in flyttkartonger på Återbruket i Köping.

Från och med i går finns en container på plats där man kan lämna använda flyttkartonger.

Företaget Rebox har skapat ett kretslopp för flyttkartonger och har sedan starten 2015 räddat över 54 00 flyttkartonger.

- Vårt mål är att bli Sveriges ledande grossist när det gäller att distribuera återanvända flyttkartonger, säger Fredrik Hedström, ägare och grundare av Rebox. Samarbetet med VafabMiljö är ett steg på vägen, fortsätter han.

För VafabMiljö innebär samarbetet att flyttkartonger flyttar ett steg upp i avfallstrappan, från återvinning till återanvändning.

- Vi skulle gärna hyra ut platser på fler Återbruk, om vi hade haft utrymme, säger Gunnar Weiring, utvecklare på VafabMiljö. Det här är en aktivitet helt i linje med vår vision. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle, säger Gunnar Weiring vidare.

Precis som Rebox gör när de hämtar tillbaka tidigare sålda flyttkartonger från till exempel fastighetsbolag, kommer bolaget att plantera ett träd via organisationen VI-skogen för var tionde flyttkartong som lämnas in på Återbruket.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095