23948sdkhjf

Fettresistent papper komposterbart

Ahlstrom-Munksjö har erhållit OK Compost HOME- och OK Compost Industrial-certifieringar från TÜV Austria för hela sitt sortiment av fettresistenta Coralpack-förpackningspapper.

OK Compost HOME- och OK Compost INDUSTRIAL-certifieringarna bekräftar att de fettresistenta Coralpack-förpackningarna går att kompostera hemma och i industrianläggningar. Komposterbart förpackningsmaterial för livsmedel är ett exempel på hur hållbara lösningar kan bidra till att minska miljöpåverkan från förpackningsmaterial, menar Ahlstrom-Munksjö.

– Vi är extremt stolta över OK Compost-certifieringen. Ahlstrom-Munksjö är ett av de första företagen som får den här certifieringen för sina kunder som använder fettresistenta förpackningspapper. Initiativet är perfekt förenligt med Ahlstrom-Munksjös målsättning att utveckla lösningar för en mer hållbar vardag, säger Raphaël Bardet, chef för affärsenheten Food inom affärsområdet Specialties.

Raphaël Bardet menar att certifieringen gör det enklare för Ahlstrom-Munksjös kunder att använda OK Compost-märkningen för sina slutprodukter, oavsett om de är tillverkare av förpackningsmaterial eller varumärkesägare. OK Compost-certifieringen är internationellt erkänd i enlighet med EU-standarden EN13432. Alla tester har genomförts av ett oberoende laboratorium som är certifierat och ackrediterat i enlighet med ISO 17025.

De fettresistenta Coralpack-förpackningspappren används i förpackningar för fetthaltiga livsmedel som smör och margarin, snabbmatsprodukter och mikrovågspopcorn. Produktlösningen skyddar livsmedlen och minskar fettfläckarna på förpackningen. Coralpack-förpackningspappren är tillverkade av nyfiber och är biologiskt nedbrytbara och komposterbara. Med en ytvikt från 30 till 90 gsm med eller utan våtstyrka, finns Coralpack-lösningarna tillgängliga i vita eller oblekta versioner.

Artikeln är en del av vårt tema om Produktnyheter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079