23948sdkhjf

Cykel av återvunna kaffekapslar

Nu lanserar Nespresso tillsammans med det svenska cykel- och livsstilsvarumärket Vélosophy cykeln RE:Cycle. Den är gjord av Nespressos återvunna aluminiumkapslar.

Nespresso har sedan starten arbetat aktivt med hållbarhetsfrågor där återvinning av företagets aluminiumkapslar utgör en stor del. Aluminium är ett av världens mest hållbara material då det kan återanvändas i oändlighet och även bli till nya användbara produkter. Med syfte att illustrera detta har man nu tillsammans med det svenska cykel- och livsstilsvarumärket Vélosophy tagit fram RE:Cycle, 2framtidens cykel gjord på gårdagens aluminiumkapslar”.

– Vi grundade Vélosophy med ett tydligt mål, att ha en positiv inverkan på planeten. Detta mål är drivkraften i allt vi gör, från att vi för varje såld cykel skänker en cykel till en flicka i Ghana med syfte att förbättra flickors tillgång till utbildning, till att, som i detta fall, ta fram en cykel med återvunna aluminiumkapslar tillsammans med Nespresso, säger Jimmy Östholm, grundare av Vélosophy.

Cykeln är gjord av aluminium från Nespressos kapslar och går i en lila ton inspirerad av färgen på Nespressos populära Arpeggio-kaffe. Givetvis kommer cykeln utrustad med en mugghållare för kaffeälskare i farten.

– Vi är stolta över att tillsammans med svenska Vélosophy ha skapat framtidens cykel, stilfullt designad och ansvarsfullt och hållbart producerad. Vi hoppas att RE:CYCLE ska uppmuntra våra konsumenter att återvinna sin förbrukade kapslar, och tydliggöra att kapslarna då kan återuppstå i en mängd olika skepnader, säger Linda Fazekas, Marketing Manager på Nespresso Sverige.

Nespressos kapslar är gjorda av aluminium som är det ultimata materialet för att skydda kvaliteten på kaffet samtidigt som det är oändligt återvinningsbart. Nespressokapslar återvinns enkelt på närmaste återvinningsstation för metallförpackningar eller i närmsta Nespresso Boutique. Kapslarna återvinns som de är, med kaffesumpen kvar.

Artikeln är en del av vårt tema om Produktnyheter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125