23948sdkhjf

Rekordmängder i storpantarautomater

Under årets sju första månader har mängden pant som passerat en storpantautomat (Pantamera Express) ökat med omkring 46 procent jämfört med samma period förra året.

Hittills i år har sju nya Pantamera Express-automater installerats, och många har upptäckt fördelen med de snabba automaterna. Till och med juli i år pantades drygt 31 miljoner förpackningar via Pantamera Express-automater. Det är en ökning med närmare 10 miljoner, eller 46 procent, från samma period året innan. 

År 2015 installerades den allra första storpantarautomaten på Returpunkten i Norrköping och sedan dess har ytterligare 38 automater tillkommit runt om i landet. Totalt har det pantats 101 246 753 förpackningar i dessa automater sedan starten. Under hösten 2019 planeras installationer av ytterligare fyra Pantamera Express, först ut är Piteå och därefter Åkersberga.

– Med storpantarautomaten är det enklare än någonsin att panta stora mängder. Man häller i sina burkar och flaskor och slipper lägga in dem en och en i pantautomaten. Man kan välja på tre utbetalningssätt; en betalcheck som man kan handla för i sin mataffär, skänka panten till välgörenhet och sist men inte minst, insättning på ett bankkonto via ett PayPal-konto, säger Carita Classon, produktchef på Pantamera/Returpack. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14