23948sdkhjf

Ragn-Sells stänger produktion

Miljöföretaget Ragn-Sells slutar producera granulat av återvunna däck i fabriken på Heljestorp utanför Vänersborg. Nedtrappningen sker under hösten 2019 och nio medarbetare berörs av förändringarna.

– Det här är ett ledsamt besked för flera medarbetare, men vi ser tyvärr ingen lönsamhet i produktionen av granulat i dagsläget. Vårt arbete med att ta tillvara andra avfallsresurser, som metaller från industrin och förorenade jordar, fortsätter som vanligt på Heljestorp, säger Cecilia Zarbell, kommunikationschef på Ragn-Sells.

Granulat är små korn av gummi, som exempelvis kan produceras av återvunna däck. Produktionen trappas nu ned för att upphöra helt den sista oktober i år. Nio medarbetare berörs och förhandlingar med Transportarbetareförbundet har inletts. Alla berörda har informerats om förändringen.

Heljestorp tar emot och hanterar cirka 700 000 ton avfall per år från industrier, byggen, kommuner, handel och hushåll. Anläggningen sysselsätter omkring 70 personer. Ragn-Sells Tyre Recycling, som återvinner de 160 000 ton däck som varje år samlas in i Sverige och Norge, kommer fortfarande att ha verksamhet på Heljestorp.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14