23948sdkhjf

Franskt insamlingsalternativ för pappersmuggar

Europas största kartongtillverkare Metsä Board deltar i franskt initiativ för insamling av pappmuggar.

Metsä Board är en av grundarna av Alliance Gobelet Carton som bildades i våras för att organisera ett pilotprojekt för insamling och återvinning av pappersmuggar i Frankrike. De första insamlingarna från deltagande restauranger håller just på att starta.

Alliance Gobelet Carton är en sammanslutning av fyra producenter av pappmuggar samt två kartongproducenter. Syftet är att skapa ett insamlingssystem för att återvinna pappmuggar liksom att samla producenter av pappmuggar och kartong liksom användare och återvinningssektorn. Deltagare i initiativet får en insamlingslåda som rymmer 750 muggar. Pilotförsöket av insamlingssystemet börjar med utvalda snabbmatsrestauranger och företag med varuautomater i Frankrike under de närmaste veckorna.

– Pappmuggar kan samlas in efter användning, återvinnas och användas som värdefull råvara för tillverkning av nya förpackningsprodukter. Det avser vi att visa i pilotprojektet samt skapa en modell som kan utökas till mer omfattande verksamhet, säger Laurence Sovran, Försäljningschef hos Metsä Board.

Artikeln är en del av vårt tema om Omvärlden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.083