23948sdkhjf

Räddat "svinnkaffe" blir till ny vild blandning

Felpackade varor får nytt liv.

Kafferosteriet Johan & Nyström får med jämna mellanrum kassera fullgott kaffe då dessa felfylls, antingen med för lite- eller för mycket kaffe. Nu ska matsvinnsföretaget Foodloopz, en gång i månaden, ta hand om det här kaffet och packa om det för att sedan sälja vidare till företagskunder.

Kaffet är det alltså inget fel på men Foodloopz kan till skillnad från Johan & Nyström inte garantera en konstant smakprofil

– Det blir en vild blandning då vi tar det som blir över. Förra veckan var det sex olika sorter och den här var det åtta så varje batch blir unik, men det är alltid högkvalitativt kaffe, säger Elin Aronsen Beis, vd på Foodloopz till Food Supply.

Första kunden för kaffet som säljs under varumärket Goodloopz blir Paul Taylor Lanthandels, ett samarbete mellan Paul Svensson och Tareq Taylors som öppnar i Sundbyberg den 6 september. Där kommer kaffet dels att bryggas men även säljas vidare till konsumenterna i påsar.

Det är just företagskunder som framförallt är av intresse då det inte handlar om några stora mängder kaffe och Foodloopz för just nu dialog med fler företag som är intresserade av "svinnkaffet". Eftersom det rör sig om så pass små mängder kaffe är det nämligen svårt att garantera tillgången för en större krets.

Kaffe är inte det enda som Foodloopz försöker rädda. Tillsammans med en vinimportör och Örebro Universitet försöker företaget nu att rädda fullt drickbart vin som annars skulle hamna i vasken under varumärket Re:winers.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.126