23948sdkhjf

Så ska H&M Foundation göra modeindustrin smartare

Nu öppnar stiftelsen för ansökningar till femte omgången av innovationstävlingen Global Change Award. Tio miljoner kronor finns i potten.

Mellan den 28 augusti och 16 oktober välkomnar H&M Foundation ekonomisk hålllbara idéer och innovationer som har potential att göra modeindustrin cirkulär.

De fem vinnarna presenteras vid en prisutdelning i Stockholms stadshus 1 april 2020 och får tillsammans dela på 10 miljoner kronor och möjlighet att delta i ett acceleratorprogram för att ta innovationerna vidare.

Projektet initierades 2015 i samarbete med Accenture och KTH och hittills har över 14 000 bidrag från 182 länder tagits emot.

Flera av de tidigare vinnarna har pågående samarbeten och pilotprojekt med modeindustrin och några är redan på marknaden.

I år letar vi speciellt efter innovationer som gör det lättare för oss som konsumenter att agera mer hållbart, idéer som använder teknik och data som gör modeindustrin smartare och lösningar som underlättar att designa med cirkulär avsikt, säger Erik Bang, innovationsansvarig på H&M Foundation. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.083