23948sdkhjf

Bildemontering på en kvart

En kvart. Längre tid ska det inte ta för en mindre grävmaskin försedd med bildemonteringsverktyget Powerhand VRS 180 att plocka isär en bil i rena fraktioner.

Bakom verktyget står Wm Clark & Son i Skottland som, enligt den svenska återförsäljaren Andersen Contractor, använder svenskt stål och svenska rotatorer i produkten. Leverantören beskriver utrustningen som ett mindre multidemonteringssystem som kan användas för att snabbt och enkelt demontera bland annat bilar, andra fordon och vitvaror.

Utrustningen består av ett gripverktyg som monteras på stickan och plockar isär bilarna samt klämarmar som kan höjas och sänkas för att hålla fast det som ska demonteras.

Gripen väger 1 400 kg och klämarmarna 1 850 kg. Lämpliga bärare är grävmaskiner och materialhanterare på på 16–18 ton.

Gripen har utrustats med en snabbsnurrande rotator för snabbt och precist arbete. På klämarmarna sitter kabelrensare som kablarna kan dras igenom för att få en renare kabelfraktion.

Leverantören utlovar en robust och hållbar produkt som ska klara tunga material och samtidigt vara smidig i arbetet med att separera däck, fälgar, kablar, startmotorer och andra smådelar.

Enligt Andersen Contractor demonteras en bil på 15 minuter. Resultatet är då bildelar som separerats i rena fraktioner, något som utlovas vara betydligt mer lönsamt än att sälja hela bilar som paketerats med en skrotpress.

Sedan tidigare finns den större VRS 200 avsedd för bärare på 18-22 ton.

Artikeln är en del av vårt tema om Produktnyheter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078