23948sdkhjf

Utlysning: Tre projekt om 30 MSEK

Strategiska Innovationsprogrammet RE:Source har en utlysning som handlar om till forskning och innovation inom området hållbart materialnyttjande. 

Utlysningen är indelad i tre delar. En del av utlysningen är redan stängd, men två delar är fortfarande öppen för olika innovationsprojekt.

Totalt har 30 miljoner avsatt i stöd till de projekt som beviljas. Beslut om vilka projekt som beviljas medel fattas av Energimyndigheten. Planerad starttid för beviljade projekt är första kvartalet 2020. 

– Vi vill se projektansökningar som har tydlig potential att leda till mer cirkulära varuflöden i samhället, säger Johan Felix, innovationsledare för RE:Source. 

För utlysningen gällande innovationsprojekt söker RE:Source projekt som kan ta fram nya innovativa lösningar inom minst ett av följande två områden: 

  1. Innovationsprojekt som fokuserar på lösningar för ökad mängd återvunnen råvara i produktion.  Behovet av lösningen ska tydligt komma från producenter och tillverkande industri. 
  1. Hållbart erbjudande, Hållbart användande och Hållbart cirkulationssystem för utvalda flöden i samhället. RE:Source har särskilt intresse för flöden för bygg och infrastruktur, livsmedel, batterier och elektronik men välkomnar även ansökningar för projekt kring andra flöden där innovationer kan få stor effekt. 

Ansökningstiden för innovationsprojekten löper ut den 17 september. 

Källa: RE:Source

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.082