23948sdkhjf

Sopbilscupen 2019 avgjord!

För nionde året i rad avgjordes igår SM i sopbilskörning på Geesink Norbas anläggning i Kalmar.

Tävlingen syftar till att sätta fokus på kompetensutveckling inom branschen. De fem krävande och spännande grenarna kräver nämligen precis körning i kombination med snabbhet, allt med en hög säkerhetsmedvetenhet i fokus.

 

Kalmar bjöåterigen på ett perfekt tävlingsväder med sol och varma vindar. Det var ett taggat gäng, från Skellefteå i norr till Lund i söder, som samlats och under dagen fick visa sin skicklighet.

Tävlingen blev verkligen nervkittlande och inför det femte och sista tävlingsmomentet så skilde det endast nio ynka sekunder mellan den som då låg etta och den som hade tredje plats. Efter en hel dags tävlande avslutades kvällen med bankett och prisutdelning.

 

Vinnare i lag-klassen blev Kristianstad Renhållning, och den individuella tävlingen vanns av Besfort Fetahu från Kristianstad Renhållning. Känns namnet bekant? Besfort vann cupen 2017. På andra plats kom förra årets vinnare, Timmy Klint från Kristinehamns Kommun. På en god tredje plats kom Morgan Vikström från Teknik i Väst.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109