23948sdkhjf

Kronprinsessan besökte Svensk Plaståtervinning

H.K.H. Kronprinsessan Victoria brinner för miljö- och klimatfrågor.

I torsdags besökte hon Svensk Plaståtervinning som driver Europas största och effektivaste sorteringsanläggning för återvinning av plastförpackningar. 

Kronprinsessan besökte Svensk Plaståtervinning för att ta del av hur återvinning av plastförpackningar går till. Den toppmoderna anläggningen i Motala, som drivs av Svensk Plaståtervinning AB, får ut dubbelt så mycket återvinningsbar plast för varje ton insamlade plastförpackningar, jämfört med andra sorteringsanläggningar ute i Europa. 

Mattias Philipsson, vd på Svensk Plaståtervinning, visade stolt upp anläggningen. 
– Kronprinsessan är en viktig ambassadör för klimatet och vi är såklart både glada och stolta över att få visa vår anläggning. Ökad återvinning av plastförpackningar är en viktig del för att kunna nå cirkulär ekonomi och uppnå Sveriges klimatmål, säger Mattias Philipsson.

Plaståtervinning har varit i ropet senaste tiden. Hela 60 procent av alla plastförpackningar från våra svenska hushåll får aldrig ens chansen att återvinnas eftersom de slängs i vanliga soporna, och därmed istället går till energiutvinning. Det vill Svensk Plaståtervinning ändra på. 

– Vi måste bli bättre på att källsortera i hemmen. Alla plastförpackningar ska sorteras. Parallellt med det jobbar vi i branschen för att fler förpackningar ska designas för att kunna återvinnas. Utvecklingen går framåt hela tiden. Vår vision är att alla plastförpackningar ska bli nya produkter, och det är fullt möjligt. Men då behöver alla hjälpas åt, avslutar Mattias Philipsson. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.047