23948sdkhjf

Plåt återbrukbart byggmaterial 

På branschdagen Stålbyggnadsdagen hyllades byggplåt som ett av de material man kan jobba mest hållbart med, och flera exempel lyftes. Bland annat bastun Svettekörka i Göteborg. 

Föreningen Svensk Byggplåt har under en tid drivit en kampanj för att visa på hållbarhetsfördelarna med plåt som byggmaterial, eftersom det har lång beständighet, 100 procents återvinningsbarhet och kan återanvändas till många olika saker. 

– Plåt är ett utmärkt byggmaterial som dessutom enkelt kan återbrukas och användas igen och igen. För många av våra medlemmar är det självklart att arbeta med återbruk och återvinning. Nu är nästa steg att fler inom byggbranschen får upp ögonen för fördelarna med framför allt återbruk, både ur ett ekonomiskt och hållbarhetsmässigt perspektiv, säger Johan Lindström, vd Plåt & Ventföretagen och ordförande i Svensk Byggplåt. 

Ett exempel som lyftes vid ett seminarium under Stålbyggnadsdagen var bastun Svettekörka i Göteborg. Hela konstruktionen består av återbrukat material, och fasaden kommer från ett gammalt plåtplank vid Torslanda. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078