23948sdkhjf

Lina Bergström slutar som vd för ÅI

Lina Bergström har på grund av familjeskäl valt att lämna sin tjänst som vd för Återvinningsindustrierna.

Styrelsen har fattat beslut om att tillsätta Viveke Ihd som tillförordnad vd.

- Under mina år på Återvinningsindustrierna har jag lärt mig fantastiskt mycket. Detta är verkligen en bransch med stor kunskap och ett framåtdriv. Det är också en bransch som kräver ett stort engagemang. Omvärldens intresse för cirkulär ekonomi och mer återvunnet material sätter branschen i fokus och kräver stort engagemang från alla inblandade. Just nu har jag också andra saker i mitt liv som kräver mitt engagemang i större utsträckning. Jag har därför beslutat att lämna ÅI av familjeskäl, säger Lina Bergström.

Hon kommer nu att agera strategic advisor till Återvinningsindustrierna fram till april. Återvinningsindustriernas styrelse kommer att påbörja rekrytering av en ny vd så snart som möjligt. Under tiden kommer Viveke Ihd att vara tillförordnad vd.

- Viveke har arbetat i föreningen i drygt 16 år och hon har också erfarenhet av att ha arbetat bland annat sju år på Naturvårdsverket. Vick har en bred erfarenhet och ett brett kontaktnät i branschen och hos politiker, departement och myndigheter. Styrelsen är övertygad om att Vick tillsammans med Ellen Einebrant, som är kommunikationschef på kansliet, kommer driva verksamheten framåt på ett utmärkt sätt tillsvidare, säger Annika Helker Lundström, ordförande i Återvinningsindustrierna. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109