23948sdkhjf

Orkla och PantaPå i samarbete för plaståtervinning

Från och med 1 februari kan man panta alla rengöringsprodukter från Orkla-varumärket Grumme.

Det möjliggörs genom ett samarbete med PantaPå, en app som ger  rabatt på andra Grumme-produkter när man scannar den tomma förpackningen och slänger den i rätt behållare på återvinningsstationen.

– Vi arbetar för att kunna få ett cirkulärt kretslopp för alla våra förpackningar. Därför gläds Orkla åt samarbetet med PantaPå eftersom det både ger konsumenter incitament att återvinna mer, samtidigt som det underlättar för oss som ett stort dagligvaruföretag att få till ett bättre kretslopp för våra plastförpackningar, säger Sofie Ek, kommunikationschef på Orkla Sverige

I en första fas kommer alla rengöringsprodukter ur Grummes sortiment att vara pantningsbara genom PantaPå-appen. Från mitten av mars kommer det även att gå att panta tomma förpackningar av tvättprodukter från Grumme.

– I dag är det brist på återvunnen plast, vilket är problematiskt eftersom vi helst skulle vilja att alla våra förpackningar var gjorda i återvunnen plast. Genom att samarbeta med PantaPå hoppas vi bidra till att mer plast återvinns i Sverige och kan återanvändas i nya förpackningar, säger Sophie Grönlund, Brand Manager för Grumme.

PantaPå har funnits sedan 2016, men har först nyligen lanserat lanserat appen för pant på alla förpackningar. Under de senaste tre månaderna har över en kvarts miljon plastförpackningar pantats genom appen. I takt med att fler företag och privatpersoner ansluter sig räknar PantaPå med att mängden plastförpackningar som återvinns kommer att öka.

– Sedan vi införde möjligheten att registrera den fastighetsnära återvinningen som många flerfamiljshus använder har 1500 nya återvinningsstationer registrerats på mindre än en månad. Det visar verkligen att många vill använda appen för att återvinna sina använda förpackningar, säger Suwar Mert, vd på PantaPå.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078