23948sdkhjf

Nu kommer flaskor av 100 % återvunnen plast

Som första marknad i världen lanserar Coca-Cola i Sverige PET-flaskor tillverkade av 100 procent återvunnen plast, dessutom med etiketter där varumärkena står åt sidan och istället ger plats till uppmaningen att panta igen.

Den nya etikettdesignen för den svenska marknaden avser varumärkena Coca-Cola, Fanta, Sprite och Bonaqua och innebär en stor förändring från den internationella standarddesignen.

Den utmärkande etikettdesignen är en del av ett brett hållbarhetsarbete för att uppmuntra fler att panta och öka kunskapen om vikten av insamling som en avgörande del för att möjliggöra en cirkulär ekonomi för plastförpackningar. Under 2020 blir Coca-Cola i Sverige den första marknaden i världen där alla lokalproducerade PET-flaskor är tillverkade av 100 procent återvunnen plast.

Etiketterna på Coca-Cola, Fanta, Sprite och Bonaqua blir vita och kommer under en period att frångå sina karaktäristiska färger för att tydligt kommunicera “Panta mig igen. Jag är gjord av 100% återvunnen plast. Tillverkad i Sverige”. Den utmärkande etikettdesignen kommer att finnas på PET-flaskor i storlek 0,5 L och 1,5 L.

Coca-Cola i Sverige arbetar tillsammans med kunder och partners för att uppmuntra till insamling och pantning av flaskor.

- För att uppnå en cirkulär ekonomi för förpackningar krävs samarbete genom hela värdekedjan. Jag är tacksam för alla aktörer som visar så stort engagemang för att öka insamlingen i Sverige. Vi har ett fantastiskt retursystem där en majoritet av alla flaskor samlas in, något som i högsta grad möjliggör vår lansering. Tillsammans kommer vi verka för att fortsätta göra det lätt för konsumenter att göra rätt. Förhoppningen med initiativet är att öka andelen insamlade flaskor och att till 2025 nå 100 procent. Vi vill att alla flaskor pantas så att de kan bli till nya flaskor igen, säger Sofie Eliasson Morsink, vd Coca-Cola European Partners Sverige AB.

Kommentera en artikel (9)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14