23948sdkhjf

Återvinningsbart VCI-papper

Cortec lanserar ytterligare en produkt i sin USDA-certifierade portfölj av VCI-papper med fuktbarriär och för motverkande av korrosion. Den nya produkten är ett återvinningsbart VCI-papper, EcoShield VpCI-144, med hög andel biobaserat material.

EcoShield VpCI-144 innehåller 69 % USDA-certifierat biobaserat innehåll från såväl växt-, animalie-, marina-, och skogliga råvarukällor. Det biobaserade innehållet i EcoShield VpCI-144 överstiger också miniminivån som krävs för att uppfylla obligatoriska inköpskrav för federala myndigheter i USA och dess entreprenörer som köper korrosionsförhindrande medel enligt USDA BioPreferred-programmet.

– Vi berömmer Cortec Corporation för att förtjänat USDA:s etikett för certifierad biobaserad produkt, säger Kate Lewis, representant för USDA BioPreferred-programmet.

– Produkter från Cortec Corporation bidrar till en ständigt växande marknadplats som tillför värde till förnybara jordbruksprodukter, skapar arbetstillfällen i landsbygdssamhällen och minskar vår beroende av petroleum.

EcoShield VpCI-144 har en fuktbarriär VCI (vapor corrosion inhibitor - ångkorrosionshämmare) för ett skydd mot rost och korrosion på järn och icke-järnmetaller. Papperet är också motståndskraftig mot fett och olja. Papperet kan användas för att linda in eller lägga in metallprodukter för lagring eller transport.

Typiska applikationer inkluderar skydd av:
– Spolar, trådrullar, skivor och stänger
– Metallstycken och gjutstycken
– Fjädrar, lager, fästelement, rör, pipor
– Färdiga motorer, maskiner, verktyg, apparater
– Elektriska och elektroniska komponenter, kontroller och PCB:er

Förutom sitt biobaserade innehåll visar EcoShield VpCI-144 ett högt miljöansvar på grund av dess vattenbaserade barriärbeläggning. Historiskt har polyeten- och vaxbeläggningar använts för att täta poröst papper för att tillhandahålla en fuktspärr eller fukt-ångbarriär. När den är belagd på detta sätt utgör den resulterande pappersprodukten en miljöutmaning eftersom den inte kan återvinnas igenom
normala kanaler.

EcoShield VpCI-144 är ett konkurrenskraftigt miljövänligt alternativ eftersom det är helt återvinningsbart till ny pappersmassa i konventionell pappersåtervinning.

Artikeln är en del av vårt tema om Produktnyheter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.147