23948sdkhjf

Nedbrytbart tillskott i tuggummihyllan

True Gum är ett nytt tuggummi som inte innehåller några syntetiska gummikomponenter och därmed är 100 % biologiskt nedbrytbart.

En genomsnittlig svensk tuggar 148 tuggummin varje år. Men vad tuggummi verkligen är gjort av och varför det kan ta upp till 25 år för naturen att bryta ned, är långt ifrån allmänt känt.

Traditionellt tuggummi är vanligtvis tillverkat av petroleumsbaserat syntetiskt gummi, som inte är nedbrytbart av naturen.  Denna kunskap var något som förvånande fyra unga entreprenörer.

- Det var en enorm aha-upplevelse för mig att upptäcka att jag faktiskt gick runt och tuggade på syntetiskt gummi. Människor är så medvetna om maten de äter och varifrån den kommer, men tuggummi är en produkt som många människor köper på rutin utan att oroa sig för vad det innehåller och vilka konsekvenser det kan få för naturen och vår kropp, säger Peter Juul Regnersgaard, grundare av True Gum, i ett pressmeddelande.

Efter denna insikt började grundarna genast undersöka möjligheterna att producera ett hållbart tuggummi. Resultatet blev True Gum, som nu finns att köpa i Sverige. Tuggummit är unikt på det vis att det inte innehåller syntetiskt material. Istället innehåller det juice från sapodillaträdet som växer i Centralamerika. Juicen tappas på ett hållbart vis och inga träd fälls vid skörd. Företaget har en enkel filosofi om att alla komponenter måste ha ett naturligt ursprung  och därför innehåller tuggummit inte aspartam, artificiella färgämnen eller oönskade kemikalier. Detta innebär att tuggummit är 100 % biologiskt nedbrytbart och alltså kan slängas i komposten eller matavfallet efteråt.

Artikeln är en del av vårt tema om Produktnyheter.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.128