23948sdkhjf

Batteriskandal gör att minister vill skärpa lagstiftning

Miljöminister Isabella Lövin kommenterar nu skandalen kring batteriåtervinning.

Som vi tidigare rapporterat avslöjade tidningen Expressen i slutet av förra året att stora mängder så kallad svart massa från återvunna batterier grävts ner på olika ställen runt Kumla och Eskilstuna istället för att återvinnas. Tre män sitter häktade misstänkta för grovt miljöbrott och förundersökning pågår fortfarande.

Till Expressen säger miljö- och klimatminister Isabella Lövin att det som inträffat både är fruktansvärt och oacceptabelt. Hon säger vidare att regeringen gett Naturvårdsverket i uppdrag att ta fram ett digitalt register så att man kan följa och spåra transporter med farligt avfall (läs mer om detta här) och att man kan öka tillsynen ytterligare och sätta mer press på producenterna att verkligen redovisa vilket avfall man hanterar.

På frågan om hon tror att vanligt folks återvinningsvanor kan påverkas av sådant här svarar hon att detta är det allvarliga. Det är enligt Lövin regeringens prioritering att man ska känna sig trygg med att det som sorteras och samlas in också ska tas om hand på rätt sätt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063