23948sdkhjf

Neste förvärvar inom använd matolja

Neste som producerar förnybar diesel och förnybart flygbränsle tillverkat av avfall och biprodukter, har slutit ett avtal om att förvärva 100 procent av Mahoney environmental, Mahoney.

Mahoney och deras närstående företag är bolag verksamma inom insamling och återvinning av använd matlagningsolja i USA.

– Det här är ytterligare ett viktigt steg för Neste i genomförandet av vår tillväxtstrategi. Med förvärvet får vi tillgång till en stor mängd råvara i form av använd matlagningsolja samt en plattform för vidare tillväxt av vår leveranskedja för råmaterial i Nordamerika, säger Nestes vd och styrelseordförande Peter Vanacker.

Använd matlagningsolja är ett av de råmaterial som Neste kan använda för att tillverka förnybar diesel, hållbart flygbränsle och råmaterial för förnybara polymerer.

Mahoney samlar i sin verksamhet in använd matlagningsolja från restauranger, hotell, idrottsarenor och flygplatser. Företaget förbehandlar den överblivna oljan och skapar ett pålitligt hållbart material som sedan kan omvandlas till förnybara produkter.

Transaktionen kommer stödja Nestes arbete med att bygga en global plattform för att samla in råmaterial i form av avfall och biprodukter.

– Det här är bara en del av vår tillväxtstrategi i Nordamerika. Vi bygger även flera kommersiella stationer som därmed utökar vår lagrings- och logistikkapacitet samt kan distribuera mer hållbart flygbränsle, säger Jeremy Baines, chef för Neste US, inc.

Denna transaktion är villkorad av att vanliga villkor uppfylls samt av godkännande från ansvariga myndigheter.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Digital vägledning minskar risk att farliga ämnen återvinns
EU:s nya förpackningslagstiftning offentliggjord
Ny vd till Svenska Retursystem
Nya planer för gamla däck
Industriell symbios ska få ett lyft
Erbjuder återvinning av stenullsisolering
Andra Nordiska Medier
Dagens Handel
Plastforum SE
Packnet

Sänd till en kollega

0.11