23948sdkhjf

Utökar flottan med gröna tungviktare

Nordisk Återvinning beställer fyra stycken biogasbilar som en del av en satsning på en mer hållbar fordonsflotta.

För att dra sitt strå till stacken i den gröna omställningen är det ingen hemlighet att ett stort steg på vägen är att ha ett öppet sinne för alternativa lösningar.

Läs också: Skattebefrielse möjlig för biogas och biogasol

Hos Nordisk Återvinning, dotterbolag till den ledande avfalls- och återvinningsaktören i Norge, Norsk Gjenvinning Renovasjon AS, arbetar man sedan 2012 med att samla in hushållsavfall runtom i Sverige, och här råder det inga tvivel om att fordonet spelar en nyckelroll. Som en del av en satsning på en mer hållbar fordonsflotta väljer man därför nu att beställa fyra Iveco Eurocargo biogasbilar. Den första bilen levereras nu i mitten av mars.

Smartare avfallshantering med gas i tanken

Beställningen inkluderar en Eurocargo (12-ton), ML120E21-CNG-E6 och tre  Eurocargo (16-ton), ML160E21-CNG-E6. Samtliga fordon är utrustade med automatlåda av typ Allison. Hos Nordisk Återvinning välkomnar man varmt de nya tungviktarna. Freddy Andersson, projektledare anbud/uppstarter och inköp hos Nordisk Återvinning, säger:

- Bilen är ett av våra främsta verktyg under en arbetsdag och det gör att vi har flera faktorer som spelar in när vi beställer nya fordon. För oss är det till exempel viktigt med smidighet, att man kan lasta så mycket som möjligt och att man kan köra långt. På samma gång ställer kommunerna också krav och dem väger vi självklart även in i våra beslut. Han fortsätter:

- Detta är vår första beställning på tunga IVECO-fordon. Just Eurocargo möter våra krav då de är nätta men samtidigt erbjuder hög lastkapacitet. Att de samtidigt är hållbara och drivs på biogas går hand i hand med vår ambition om en ännu grönare fordonsflotta.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.102